20220728
28 juliol 2022

El jutge Joaquín Aguirre arxiva la investigació oberta contra Josep Lluís Alay per la suposada trama russa de l’independentisme

Vulneracions:El jutge del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona que instrueix el cas Volhov Joaquín Aguirre decreta el sobreseïment provisional i arxivament de la investigació contra Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president Puigdemont, per una suposada compravenda de petroli. Se l’investigava arran d’una conversa que es va intervenir al seu mòbil al 2020, en el marc de l’Operació Volhov, amb Alexander Dmitrenko, un empresari rus a qui Alay felicitava per la venda de gas liquat rus a una empresa xinesa, que al final no es va produïr. El jutge considerava Dmitrenko l’enllaç rus amb el govern. Finalment, conclou que no existeix cap indici sòlid que permeti estimar l’existència d’indicis de criminalitat en l’operació de compravenda de petroli en la que suposadament van participar Alay i Dmitrenko. La Fiscalia ja n’havia demanat l’arxivament.

Entrada 1085
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí