20220307
7 març 2022

L’Audiència Nacional condemna un tuitaire per fer tuits contra la monarquia espanyola

Vulneracions:L’Audiència Nacional condemna a una multa de 720 euros a Albert Baiges pel delicte d’injúries a la Corona. Baiges havia tuitat al 2020: “En serio. Tallem-li el coll a aquest fill de puta, estem tardant. #coronaciao” que la policia contextualitza en el marc del discurs del Rei d’Espanya en ocasió de la pandèmia COVID-19. El tribunal considera que el tuit no s’empara ni en la crítica ni en el marc del dret a la llibertat d’expressió ja que “per a mostrar una convicció antimonàrquica no es precisa arribar a l’insult” ni dur a terme “una invitació pública a tallar el coll”. La sentència també esmenta altres tuits de Baiges contra la monarquia espanyola, l’Estat espanyol, contra les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i tuits recordant la mort de dos membres d’ETA. El procés judicial s’inicia arran de l’”Operació Krona”, una operació iniciada per la Comissaria General d’Informació del Cos Nacional de Policia. A l’atestat de l’Operació, la policia comença una investigació on remarquen que Baiges també repiula o tuiteja missatges d’Arran, CUP, Endavant o Alerta Solidària. Al juliol, l’Audiència Nacional desestima el recurs contra la sentència.

Entrada 1022
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí