20220317
17 març 2022

Es celebra el segon judici per desobediència contra l’expresident Quim Torra

Vulneracions:L’expresident de la Generalitat de Catalunya Quim Torra decideix no presentar-se a la sessió de judici oral de la seva segona causa pel delicte de desobediència davant el Jutjat Penal número 6 de Barcelona. Quim Torra ja va ser condemnat a una pena d’inhabilitació pel mateix delicte per no haver retirat la pancarta de la façana del Palau de la Generalitat amb el missatge de llibertat presos polítics i exiliats acompanyada d’un llaç groc, d’acord amb les ordres de la Junta Electoral Central. En aquesta ocasió, se l’acusa del delicte de desobediència per no haver seguit les instruccions del Tribunal Superior de Justícia, a instància de l’associació Impulso Ciudadano, de retirar la mateixa pancarta, però fora de període electoral. Quim Torra publica un vídeo on explica la seva absència al judici ja que troba aquest judici “una nova farsa”. El judici es celebra igualment, atès que per les penes que Fiscalia i l’associació Impulso Ciudadano demanen, no cal la presència de l’acusat.

Entrada 1024
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí