20220318
18 març 2022

La Fiscalia demana 2 anys de presó o 8 d’expulsió per a una manifestant, la Gina, per les protestes postsentència

Vulneracions:La Fiscalia demana aquestes penes en base a l’acusació del presumpte delicte de desordres públics per haver suposadament mogut dos contenidors per fer barricades durant les protestes postsentència. La Gina no havia estat ni detinguda ni identificada durant les protestes i denuncia irregularitats durant el procediment. A l’estiu de 2021, en anar a fer un tràmit a estrangeria, la Policía Nacional li va dir que tenia problemes pendents i que la posarien en crida i cerca. No és fins al desembre que li lliuren al seu advocat l’escrit d’acusació i que la Guardia Civil avisa a la mare de la Gina de que aquesta ha d’acudir a prestar declaració. La pena d’expulsió es podria fer efectiva en cas de condemna atès que l’acusada, malgrat haver viscut pràcticament tota la seva vida al País Valencià i Catalunya, té nacionalitat anglesa. El judici es celebra a l’Audiència Provincial de Barcelona el 9 de juny de 2022 i la Fiscalia manté la petició de pena. El 14 de juliol, l’Audiència absol Gina per “imprecisions i vaguetats” dels policies que li atribuïen els fets.

Entrada 1026
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí