20220323
23 març 2022

El Tribunal Constitucional desestima el recurs d’empara interposat per Junqueras i Romeva contra la sentència dels líders de l’1-O

Vulneracions:El Tribunal Constitucional considera que la sentència del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O es va dictar seguint les garanties processals i s’hi va imposar una pena que no pot considerar-se ni desproporcionada, ni que descoratgi a l’exercici d’altres drets fonamentals. Oriol Junqueras i Raül Romeva havien al·legat la vulneració dels drets a la legalitat penal, a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, al jutge ordinari predeterminat per la llei, drets de defensa i a la presumpció d’innocència, drets de reunió i d’accés als càrrecs públics i les llibertats ideològiques i d’expressió. Els magistrats del tribunal Juan Antonio Xiol, María Luisa Balaguer i Ramón Sáez Valcárcel emeten vots particulars discrepants. Amb aquesta resolució, Romeva i Junqueras poden presentar les seves demandes davant el Tribunal Europeu de Drets Humans. Junqueras i Romeva, així com Dolors Bassa, presenten recursos al TEDH al juliol.

Entrada 1028
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí