20220624
24 juny 2022

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa aprova un informe de seguiment a la Resolució 2381 (2021): Should politicians be prosecuted for statements made in the exercise of their mandate?

Vulneracions:L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa aprova un informe de seguiment a la resolució aprovada el 21 de juny de 2021, on revisa si les recomanacions de la Resolució 2381 han estat implementades. L’informe destaca, entre d’altres coses, que encara no s’han reformat els delictes ni de sedició ni de rebel·lió. La revisió dels delictes es considera com a crucial a fi que Espanya compleixi amb els estàndards del Consell d’Europa. A més, també subratlla que seria “inusual” i “lamentable” que els indults que actualment revisa el Tribunal Suprem fossin retirats. L’informe considera que les euroordres contra Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí no tenen tampoc sentit després dels indults i posa de relleu que encara hi ha causes obertes contra altres càrrecs que van participar a l’organització del referèndum de l’1-O, així com contra persones anònimes. Finalment, també recomana una comissió d’investigació sobre el “Catalangate” per ajudar a restablir la confiança cap a les institucions espanyoles.

Entrada 1065
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí