20220622
22 juny 2022

L’Audiència Provincial de Barcelona condemna William Aitken, empresonat durant les protestes de suport a Pablo Hasél, a 5 anys i un mes de presó

Vulneracions:L’Audiència Provincial de Barcelona condemna William Aitken, escocès resident a Barcelona, a 5 anys i 1 mes de presó pels delictes de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat, amb l’agreujant d’instrument perillós. Aitken ja havia estat en presó provisional durant un mes després de la seva detenció el 17 de febrer de 2021, en el marc de les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél, atès que es va considerar que existia risc de fugida al Regne Unit. El col·lectiu Alerta Solidària, que exerceix la defensa d’Aitken, explica que no consta cap agent policial ferit, ni cap dany, ni cap pedra ni objecte llançat, només la paraula dels policies. La defensa anuncia que recorrerà contra la sentència.

Entrada 1064
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí