20230616
16 juny 2023

La Plataforma per la Llengua denuncia Maria Eugènia Gay davant la Direcció General de la Policía Nacional per haver evitat investigar denúncies per discriminació lingüística

Vulneracions:La Plataforma per la Llengua assegura que quan Maria Eugènia Gay (PSC) era la delegada del govern espanyol a Catalunya, va ignorar diverses denuncies administratives presentades per l’entitat sobre aquestes infraccions per part d’agents de la Guardia Civil i la Policía Nacional. Gay tenia la responsabilitat d’obrir expedients sancionadors i depurar responsabilitats, doncs hi havia proves de les infraccions comeses per part dels agents. Més enllà de no fer-ho, tampoc va respondre pel canal previst i es va comunicar amb l’entitat mitjançant una carta. Per exemple, en un cas d’un agent de la Guardia Civil que va exigir a una dona que parlés castellà, Gay va respondre per carta que s’havia fet de “manera educada i respectuosa”. En un cas d’uns agents de la Policía Nacional a l’Aeroport del Prat, que van sol·licitar que fessin unes al·legacions en castellà, doncs no estaven obligats a entendre “el dialecto catalán”, no ho va investigar i va respondre, en una carta, que havien actuat així a fi “d’agilitzar el procediment”.

Entrada 1187
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí