20230619
19 juny 2023

El Tribunal Constitucional declara que se li va vulnerar el dret a la presumpció d’innocència a Lluís Puig en el cas Sixena

Vulneracions:El 5 de desembre de 2019, el Jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca va dictar obertura de judici oral contra els exconsellers de Cultura de al Generalitat de Catalunya Lluís Puig i Santi Vila per no haver atès o obstaculitzat l’ordre judicial de trasllat de les 44 obres del Museu de Lleida originàries del Monestir de Sixena. Els van acusar d’un delicte de desobediència i, en el cas de Vila, d’un delicte d’usurpació de funcions judicials. A més, el jutjat va fer pagar una fiança de 88.000 euros a Puig per assegurar les responsabilitats pecuniàries que se li poguessin imposar. Puig recorre en empara aquest darrer fet, al considerar que se li vulnera el dret a la presumpció d’innocència, atès que incloure la fiança en la responsabilitat pecuniària es tracta d’una pena anticipada. El Tribunal Constitucional considera que demanar-ho quan encara no s’ha celebrat el judici és una decisió que es pren sobre mers indicis i que suposa una anticipació de la pena, atès que equipara acusat i culpable. Així doncs, el Tribunal Constitucional considera que se li ha vulnerat el dret a la presumpció d’innocència a Lluís Puig i declara la nul·litat de la interlocutòria d’obertura de judici oral i totes les altres que en desestimaven els recursos en contra.

Entrada 1188
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí