20230705
5 juliol 2023

El Tribunal General de la Unió Europea desestima el recurs dels eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí contra l’aixecament de la seva immunitat parlamentària

Vulneracions:Puigdemont, Comín i Ponsatí havien recorregut la decisió del Parlament Europeu del 9 de març de 2021 d’aixecar-los la immunitat tal com havia sol·licitat el jutge instuctor de la causa contra els líders de l’1-O del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Així, el TGUE desestima els arguments dels eurodiputats, entre d’altres, les al·legacions de la manca d’imparcialitat d’Angel Dzhambazki, ponent de l’informe del Comitè d’Afers Jurídics (JURI). El TGUE entén que el fet que Dzhambazki pertanyi a un grup polític, en aquest cas, el mateix que VOX, al Parlament Europeu, no afecta a la valoració de la imparcialitat del ponent. Respecte de les al·legacions d’un biaix d’Adrián Vázquez, president de JURI, contra els eurodiputats, les rebutja també, atès que considera que les iniciatives a fi d’impedir que els eurodiputats hi obtinguessin els seus escons van ser dutes a terme per Ciudadanos, el seu partit, i no per ell. El mateix dia, en una entrevista, Adrián Vázquez comenta que els eurodiputats “han fet el pallasso durant la legislatura” i els titlla de “pàries”.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí