20230708
8 juliol 2023

L’Audiència Provincial de Barcelona condemna tres independentistes a tres anys de presó per la seva participació al tercer aniversari del referèndum de l’1-O

Vulneracions:Els tres joves estaven acusats de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions. La Fiscalia demanava cinc anys de presó per als dos primers i cinc anys i nou mesos al tercer. El sindicat USPAC, que exerceix l’acusació particular de l’agent, demanava vuit anys de presó per un d’ells. La Generalitat se’n va retirar. Els fets van succeir al tercer aniversari de l’1-O, al 2020, després d’una manifestació convocada pels CDR. Segons les acusacions, Fiscalia i l’acusació particular de l’agent, els joves haurien aixecat barricades i haurien llençat objectes als vehicles dels antiavalots, sense haver causat danys importants. La sentència els absol del delicte de desordres públics, perquè no s’ha acreditat que fessin barricades i cremessin contenidors. Els condemna, però, per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, per haver llençat pedres a una furgoneta policíaca amb agents dins. Un d’ells haurà de complir sis mesos més de presó, pagar una multa de 1.080 euros i una indemnització de 76.647 euros a un mosso. Segons la sentència, un dels condemnats hauria envestit el mosso, quan suposadament intentava d’evitar la detenció. L’agent va caure, es va trencar el peroné, lesionar el turmell i el van haver d’operar.

Entrada 1186
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí