20230712
12 juliol 2023

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a fer assignatures a castellà a tres escoles

Vulneracions:El TSJC admet tres demandes de pares d’alumnes que demanaven més hores d’assignatures en castellà per als seus fills. El TSJC considera que els demandants tenen dret que l’escola imparteixi en castellà, “com a mínim, una assignatura o matèria no lingüística curricular que es considera troncal i anàloga”, tot això a més de l’assignatura de llengua castellana. Així doncs, el TSJC confirma la mesura cautelar que ja els va imposar de fa temps. Amb aquesta decisió, ja són 26 escoles on la justícia ha imposat el 25% de castellà, per via de mesures cautelars o sentències. El TSJC considera que “la garantia constitucional i legal de l’ús mínim del castellà, com a llengua d’aprenentatge, no apareix garantida de manera suficient”. A més, indica que un sistema d’immersió: “podria tenir viabilitat en un ensenyament gratuït binari o d’opció lingüística”.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí