20230714
14 juliol 2023

La Directa revela el cas d’una policia espanyola infiltrada als moviments populars de Girona durant tres anys

Vulneracions:El diari digital la Directa explica com l’agent de la Policía Nacional Maria I. T. va arribar a Girona el 2020 i es va infiltrar a moviments socials, tot fent-se passar per activista. La Maria s’hauria matriculat a la Universitat de Girona amb documentació falsa proporcionada pel Ministeri de l’Interior. Durant aquests tres anys, va mantenir una relació sentimental amb l’Òscar, encausat al cas del tall de l’AVE a Girona al 2018, que es coneix com a 21 Raons. L’Òscar i la Maria vivien junts i ell es troba en estat de xoc des que va descobrir que la persona que defineix com “l’amor de la meva vida” era una agent de policia. A banda d’haver-se infiltrat a moviments socials, la policia també hauria assistit a reunions per preparar la defensa de l’Òscar. La Maria marxa temporalment de Girona el juny de 2022, es retroba amb l’Òscar a l’octubre i des d’aleshores la infiltració es cenyeix només a l’àmbit digital i telefònic. L’Òscar ho qualifica de “tortura” i que l’han “destrossat” a ell i a la seva família.

Entrada
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Institucions
Persones

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí