20230613
13 juny 2023

El Tribunal Suprem confirma el processament de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig

Vulneracions:Després que Llarena desestimés els recursos de reforma contra la modificació del processament que va dur a terme l’instructor de la causa contra els líders de l’1-O al Tribunal Suprem, les representacions dels eurodiputats i Puig, així com VOX, van presentar-ne recursos d’apel·lació. La Sala Penal del Tribunal Suprem els desestima. Així doncs, Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig estan processats actualment per desobediència i malversació, en la seva modalitat agreujada. A Ponsatí i Rovira se les processa per desobediència. A la interlocutòria, la Sala Penal del Tribunal Suprem assegura que no es poden apreciar deficiències al sistema judicial espanyol i parla de l’excel·lent “tracte processal” donat als encausats. També, considera que s’han “respectat absolutament tots els drets dels mateixos a la investigació”. A més, també considera que “no hi ha cap dada objectivable en l’actuació de l’instructor que faci merèixer dubte de parcialitat a la seva actuació professional i processal”.

Entrada 1185
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí