20230608
8 juny 2023

La justícia belga admet a tràmit una querella de la Plataforma per la Llengua per espionatge d’alguns dels seus membres

Vulneracions:La Plataforma per la Llengua anuncia en roda de premsa que cinc dels seus membres han estat infectats amb programari d’espionatge. Un peritatge informàtic va trobar-ne indicis als telèfons examinats de Pegasus i de Predator. En un dels casos, el peritatge va identificar el mòbil espanyol responsable dels atacs. Alguns dels espiats resideixen a Brussel·les. La querella denuncia que s’haurien comès, segons el dret belga, els delictes d’intromissió en el sistema informàtic dels telèfons mòbils, la ingerència arbitrària en les llibertats fonamentals dels espiats, la intercepció dels missatges dels mòbils i la violació de les dades informàtiques i el secret de les comunicacions.

Entrada 1184
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí