20230605
5 juny 2023

El Tribunal Suprem reobre la causa contra l’Associació Catalana de Municipis per malversació de fons públics per l’organització de l’1-O

Vulneracions:El Tribunal Suprem reobre la investigació contra nou membres i directius de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), després que l’Audiència Provincial de Barcelona n’hagués arxivat la causa al juliol de 2021. El Tribunal Suprem considera que l’arxivament va ser precipitat, atès que, entre d’altres coses, era necessari prorrogar la investigació sense el coneixement dels investigats. L’Audiència Provincial de Barcelona va arxivar el cas, va criticar el Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona i Fiscalia per haver vulnerat drets fonamentals dels nou investigats i considerava nuls els escorcolls de la Policía Nacional a la seu de l’entitat el 21 d’octubre de 2019. El Tribunal Suprem rebutja que s’hagin violat els drets fonamentals dels querellats i malgrat admet que el control de les nul·litats es pot fer en qualsevol moment, el moment oportú per fer-ho és al judici oral, al tràmit de qüestions prèvies. Així, estima el recurs del fiscal, deixa sense efecte la interlocutòria de juliol de 2021 i n’ordena la continuació de la instrucció.

Entrada 1181
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí