20230605
5 juny 2023

Jutgen 4 independentistes per la seva participació a les protestes postsentència a Tarragona

Vulneracions:La causa s’origina arran de les detencions dutes a terme la matinada del 16 d’octubre de 2019 al centre de Tarragona. De les 18 detencions fetes, 12 van acabar-ne encausats. Tanmateix, la causa arriba a acumular 18 investigats i 4 detencions posteriors entre els mesos de gener i febrer de 2020, atès que investigats no s’hi presentaran a declarar. A finals de 2022, es confirma l’arxivament de la causa respecte de la majoria, menys per 4 que són els que acabaran a judici. El Ministeri Fiscal i la Generalitat de Catalunya demanen penes entre 12 i 18 mesos de presó pels delictes d’atemptat contra l’autoritat, lesions i danys. L’Advocacia de l’Estat, un sindicat policial i una entitat bancària es van retirar de la causa. Un dels acusats és Arnau Martí, que recentment ha estat elegit regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona.

Entrada 1182
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí