20201028
28 octubre 2020

La Guardia Civil deté els empresaris David Madí, Xavier Vendrell, Oriol Soler, el cap d’oficina de Carles Puigdemont, Josep Alay, el president de la plataforma pro-Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i 16 persones més per finançar l’independentisme.

Vulneracions:Les detencions es produeixen en el marc d’una investigació iniciada el 2016 per part del magistrat del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, batejada com a “Cas Volhov”, sobre una amalgama de fets molt diversos. En concret, s’investiga sobre la contribució dels detinguts en el finançament de l’independentisme, sobre la possible implicació en la cerca de 10.000 soldats russos per assolir la independència, un presumpte cas de corrupció urbanística a Cabrera de Mar i la seva vinculació amb Tsunami Democràtic. Segons una nota de premsa de la Guardia Civil i el Ministeri de l’Interior, es detenen 21 persones com a presumptes autors de delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals. 48 hores després de la ràtzia, els 21 detinguts queden en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars.

Entrada 833
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí