20211110
10 novembre 2021

La fiscalia demana tres anys de presó per Alay pel viatge a Nova Caledònia

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona ha obert judici oral contra Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president Puigdemont, per les despeses d’un viatge a Nova Caledònia, en què va anar en qualitat d’observador internacional. La Fiscalia demana que sigui condemnat a tres anys de presó i set d’inhabilitació especial per a càrrec públic per un delicte de malversació i a deu anys més d’inhabilitació per un altre delicte de prevaricació. També s’investiguen els tiquets d’uns peatges per un viatge d’anada i tornada a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, en una visita als presos polítics de l’1-O. La causa es va obrir arran d’una querella de la Fiscalia, que també hi va incloure la secretària general del Departament de la Presidència, Meritxell Masó, per haver donat el vistiplau a les despeses. Tanmateix, la querella contra Masó es va acabar arxivant perquè es va considerar que el control de les despeses és més formal que no pas de contingut. La Fiscalia li demana ara que comparegui al judici com a testimoni. El judici contra Alay pel viatge a Nova Caledònia es celebrarà el 20 i 21 de febrer de 2024.

Entrada 991
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí