20211117
17 novembre 2021

Condemnat a 1 any i 10 mesos de presó Ernest Legaz, activista detingut a l’acampada postsentència

Vulneracions:Legaz ha estat condemnat per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i lesions després que un agent de la Guàrdia Urbana el denunciés per un cop de puny durant el desallotjament de l’acampada a la plaça Universitat de Barcelona de l’any 2019. Inicialment, la Fiscalia li demanava 4 anys de presó, però durant el judici rebaixa la petició a 2. Tot i l’existència de contradiccions en les versions de la Guàrdia Urbana, la sentència considera provat que Legaz va propinar un cop de puny a l’agent. L’activista argumenta que va actuar de manera pacífica en tot moment i que era del tot impossible que pogués propinar un cop a l’agent perquè no va tenir temps a reaccionar quan la Guàrdia Urbana va iniciar el desallotjament mentre ell era a la seva tenda de campanya. Segons Legaz, “algú altre va fer alguna cosa a un agent i van aprofitar per encolomar-m’ho”. A més d’ell, també han estat condemnats dos activistes més a 6 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat i delicte de lesions lleus.

Entrada 993
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Esdeveniments polítics
Institucions
Persones

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí