20211112
12 novembre 2021

Absolen Charles Andrew Pittman, detingut durant les protestes postsentència

Vulneracions:La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir Charles Andrew Pittman el dia de la vaga general del 18 d’octubre de 2019 mentre era a la vora d’una manifestació cercant material dins un contenidor a fi de reciclar-lo. Segons els agents, duia material inflamable i tenia intenció de cremar el contenidor i una paperera. Pittman va ser posat en presó preventiva i hi va romandre cinc mesos. La Fiscalia li demanava sis anys de presó pels delictes de desordres públics i el delicte de danys en bé de domini públic o ús públic o comunal mitjançant incendi i penes de multa i inhabilitació. A més, demanava la substitució parcial de la pena de presó per l’expulsió del territori nacional després d’haver complert dues terceres parts de la pena, amb prohibició de retorn durant 8 anys. Se li demanava també una indemnització pel contenidor. El Jutjat Penal número 2 de Barcelona absol l’acusat. El jutjat entén que amb la prova practicada, principalment basada en el testimoni d’agents, no n’hi ha prou per a enervar la presumpció d’innocència.

Entrada 992
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí