20211119
19 novembre 2021

Absolts els 9 de Lledoners

Vulneracions:El Jutjat Penal número 1 de Manresa absol els 9 de Lledoners, que estaven acusats dels delictes d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i lesions per protestar l’1 de febrer de 2019 contra el trasllat dels líders de l’1-O, de la presó de Lledoners a Madrid, per a la celebració del judici al Tribunal Suprem. Els agents dels Mossos d’Esquadra que van declarar al judici no van poder identificar als autors dels fets, la Fiscalia va retirar l’acusació contra 6 d’ells i la jutgessa ja els havia absolt a l’acte de judici. La Generalitat també havia rebaixat les seves peticions. A la sentència, la jutgessa exposa els dubtes substancials que generen les identificacions. Els 9 de Lledoners reclamen l’expulsió del cos de Mossos d’Esquadra dels agents que van “muntar amb fal·làcies aquesta causa”. Les acusacions no recorren la sentència i aquesta esdevé ferma.

Entrada 995
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí