20211124
24 novembre 2021

El TSJC ratifica la pena de tres anys i mig de presó per a Adrián Sas

Vulneracions:El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat la condemna de tres anys i sis mesos de presó que va dictar l’Audiència de Barcelona al novembre del 2020 contra l’activista Adrián Sas. La Generalitat va exercir com a acusació particular en aquella causa malgrat que havia dit que se n’apartaria. De fet, la sentència recull els agreujants que van presentar els advocats de la Generalitat. Hi ha concentracions a Vilafranca i arreu del país en suport a l’activista independentista. Sas va ser condemnat per les protestes al Parlament en el primer aniversari de l’1-O. La Fiscalia i la Generalitat demanaven fins a set anys de presó i la defensa de l’activista denuncia que, per culpa dels advocats dels Mossos, la sentència va ser de més de dos anys de presó, cosa que implica que Sas haurà d’entrar-hi. El TSJC considera acreditat, com va dir l’Audiència de Barcelona, que l’activista va cometre un delicte d’atemptat contra l’autoritat i un altre de lesions. La defensa presentarà recurs davant el Tribunal Suprem Al març de 2024, el Tribunal Suprem comunica que en desestima el recurs el mateix dia que la Llei d’Amnistia s’aprova en el seu tràmit al Congrés dels Diputats. La defensa del jove anuncia que interposarà un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional.

 

Entrada 996
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí