20211102
2 novembre 2021

Es celebra el judici contra els 9 de Lledoners

Vulneracions:Quatre agents dels Mossos d’Esquadra que al·leguen haver estat ferits durant la protesta contra el trasllat dels líders empresonats per l’1-O, de Lledoners a Madrid, per la celebració del judici al Tribunal Suprem, i que van identificar els acusats, declaren davant el Jutjat Penal número 1 de Manresa. Els agents declaren que també es va vessar oli a la C-55, la carretera que porta a l’accés de la presó de Lledoners, i es van fer barricades per evitar el trasllat. Malgrat això, els agents admeten que no poden identificar els autors d’aquests fets i les persones que els van agredir. Així doncs, l’endemà, a l’acabar el judici, el Ministeri Fiscal retira l’acusació contra 6 dels acusats, a qui la jutgessa absol allà mateix, i demana 5 anys de presó per a la resta. Després del judici, la Generalitat també rebaixa la qualificació dels fets per a tres dels acusats a delictes de lesions lleus i manté el delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Entrada 989
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí