20231010
10 octubre 2023

Jutgen cinc joves independentistes per la seva participació en una protesta en suport al president Quim Torra i en condemnen 2

Vulneracions:El 28 de setembre de 2020, el CDR Barcelonès va convocar una manifestació contra la inhabilitació del president Quim Torra. Segons l’escrit del Ministeri Fiscal, aquella nit, en Dani i en Fèlix van cremar un contenidor a la ronda Sant Pere. L’Arnau, el Pol i l’Alexandre n’haurien cremat un altre entre els carrers Bruc i Ausiàs Marc. Per aquests fets, el Fiscal els demana 5 anys de presó, a cadascun d’ells, pel delicte de desordres públics. Durant el judici, la Fiscalia admet que és “conscient de la pobresa tècnica de l’escrit d’acusació”, atès que, entre d’altres coses, al relat dels fets no hi ha res que sustenti l’acusació per desordres públics. Finalment, la Fiscalia els manté 3 anys de presó per aquest delicte i 2 anys més pel delicte de danys. Al novembre, l’Audiència Provincial de Barcelona en condemna dos a un any de presó, que no hauran de complir, a 400 euros per persona, i n’absol la resta. El col·lectiu Alerta Solidària anuncia que la condemna serà recorreguda amb imatges dels propis Mossos d’Esquadra que els contradiuen.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí