20231019
19 octubre 2023

Arxiven la causa contra l’exbatlle de Castelló d’Empúries Salvi Güell pel referèndum de l’1-O

Vulneracions:L’exbatlle Salvi Güell (ERC) estava encausat per desobediència i prevaricació pel seu rol en l’organització del referèndum de l’1-O, després que la Fiscalia s’hi querellés el 2019. La Fiscalia li pretenia atribuir l’obertura dels col·legis electorals. Ara, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Figueres considera que ni l’investigat va obrir els locals per a dur a terme aquesta activitat, ni va facilitar que ho fes cap altra persona. Es desconeix qui els va obrir”. A més, la jutgessa considera que el decret d’alcaldia dictat no és constitutiu de delicte, sinó una “manifestació de naturalesa política o ideològica, que no va tenir cap transcendència pràctica”.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí