20220919
19 setembre 2022

Jair Dominguez declara com a investigat per haver dit a una intervenció a “El Matí de Catalunya Ràdio” que: “al feixisme i als nazis se’ls combat amb un cop de puny a la boca”, però la causa acaba arxivant-se de nou

Vulneracions:L’humorista va fer aquestes declaracions, entre d’altres, dos dies després de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a “El Matí de Catalunya Ràdio”, arran dels resultats del partit VOX a dues localitats. La formació va presentar una querella contra Jair Dominguez per la comissió d’un presumpte delicte d’odi. El 18 de juny de 2021, el Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona va declarar-ne l’arxivament, a l’entendre que les declaracions no van provocar reaccions violentes contra VOX ni els seus representants. VOX va recórrer-ne l’arxivament i l’Audiència Provincial de Barcelona va revocar-lo el 26 d’octubre de 2021. L’Audiència va considerar que les declaracions no s’emparen al dret a la llibertat d’expressió. A més, hi va destacar, entre d’altres coses, els incidents als actes de VOX durant la campanya electoral i que les declaracions es van produir en un programa d’una audiència de “gairebé mig milió” de persones en “llengua catalana”, i, així doncs, resulta estadísticament improbable que algú no es veiés “atiat” pel discurs en qüestió. Al gener de 2023, el Jutjat d’Instrucció número 25 en decreta l’arxivament de nou.

Entrada 1095
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí