20220920
20 setembre 2022

El TSJC anul·la l’absolució d’un mosso que va ferir un manifestant durant les protestes contra la visita de Felip VI el 2018, però l’Audiència Provincial el tornarà a absoldre

Vulneracions:L’Audiència Provincial de Barcelona va absoldre l’agent del delicte de lesions atès que no havia quedat prou acreditat que la lesió patida pel manifestant fos causada per l’agent. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en canvi, considera que l’Audiència Provincial de Barcelona va dur a terme una valoració errònia, incompleta i irracional de la prova. El TSJC doncs anul·la la sentència i ordena la celebració d’un nou judici. Tanmateix, l’Audiència Provincial de Barcelona el tornarà a absoldre el setembre de 2023, un any després, a l’entendre que no hi ha prou proves per a condemnar-lo, i en virtut del principi “in dubio pro reo”, l’absol.

Entrada 1096
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí