20220914
14 setembre 2022

Una jove de València accepta una pena de dos anys de presó per les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél

Vulneracions:La jove, que tenia 21 anys quan van tenir lloc els fets, va participar en una protesta contra l’empresonament de Pablo Hasél, el 18 de febrer de 2021, a València. La Fiscalia li demanava inicialment 6 anys de presó: 4 anys per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, 2 anys pel delicte de desordres públics i una pena de multa pel delicte de lesions lleus. El Fiscal l’acusava de llençar una ampolla a un agent de la Policía Nacional que va impactar-li a l’entrecuix i quan va ser detinguda, s’hauria tret les manilles i hauria fugit, cosa que hauria produït la caiguda de l’agent que la perseguia. El dia de la celebració de la vista a l’Audiència Provincial de València, la noia finalment accepta una pena d’1 any i 6 mesos pel delicte d’atemptat contra l’autoritat i 6 mesos pel delicte de desordres públics, amb una rebaixa de la pena de multa pel delicte de lesions lleus. No hi havia més proves que la paraula dels agents. Així doncs, la noia no anirà a la presó, amb la condició de no tornar a delinquir durant 3 anys, i dur a terme treballs en benefici de la comunitat durant 3 mesos.

Entrada 1094
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí