20220912
12 setembre 2022

El Tribunal Constitucional denega la suspensió cautelar de l’acord de la Secretaria del Parlament de Catalunya que donava compliment als acords de la JEC respecte de Pau Juvillà

Vulneracions:L’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya Pau Juvillà havia presentat un recurs d’empara contra la decisió de la Secretaria General del Parlament de Catalunya que retirava la seva credencial de diputat i declarava vacant el seu escó. Juvillà al·lega al recurs d’empara que s’han vulnerat els seus drets de participació política, a la presumpció d’innocència i a la llibertat d’expressió. El TC considera que no pot suspendre un acte que ja s’ha executat plenament. Juvillà havia al·legat principalment com a prejudici irreparable que quan es resolgués el recurs d’empara la legislatura ja hauria acabat i un pronunciament estimatori de l’empara seria irrellevant per la protecció dels seus drets de participació política. Al juliol de 2023, el Tribunal Constitucional no admet a tràmit el recurs. El TC considera que no s’ha exhaurit la via judicial prèvia i també que l’acte de la Secretaria no pot ser recorregut per la via de l’empara per decisions parlamentàries.

Entrada 1093
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí