20220517
17 maig 2022

Els Mossos d’Esquadra inclouen a un atestat uns membres de l’assemblea de la CUP de Granollers a una protesta postsentència malgrat no haver-hi participat

Vulneracions:



Uns membres de l’assemblea de la CUP de Granollers denuncien que els Mossos d’Esquadra els inclouen a un atestat on consideren que es trobaven a un tall de la C-17 a l’Ametlla del Vallès, en el marc de les protestes postsentència, el 17 d’octubre de 2019. Els membres de l’assemblea no van participar als talls ni tampoc se’ls va pas identificar aquell dia. Els Mossos d’Esquadra els han identificat a l’atestat per les matrícules i les cares mitjançant internet i per una dessuadora que suposadament portaven. Segon els Mossos, ells donaven instruccions a la gent que es trobava a la primera línia de la barricada i llançava pedres a la línia policial. Tanmateix, a l’hora de ratificar l’atestat davant el jutge, els policies no es mostren segurs de les identificacions, diuen que no van veure als identificats cometre cap acte agressiu i reconeixen que els agents es trobaven a la zona parlant pel mòbil, no gravant imatges.

Entrada 1050
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí