20220510
10 maig 2022

L’Audiència Provincial de Barcelona considera que les intervencions de telèfons mòbils a manifestants detinguts a Urquinaona van vulnerar els seus drets fonamentals

Vulneracions:L’Audiència Provincial de Barcelona considera que les intervencions del telèfon mòbil a un detingut durant les protestes postsentència autoritzades pel jutge manquen proporcionalitat i constitueixen una violació del dret fonamental a la inviolabilitat de les comunicacions. L’Audiència considera que la policia no tenia cap indici que permetés deduir que el detingut tingués cap vinculació amb les accions delictives d’aquells dies i que no hi havia prou motivació per dur a terme aquesta diligència d’investigació. La intervenció del telèfon mòbil obria la porta perquè la policia intervingués totes les dades del telèfon, així com donava accés a les aplicacions de missatgeria. El resultat de la decisió és que el material obtingut no es podrà fer servir a la causa contra el manifestant que està acusat de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat. El col·lectiu d’advocats Alerta Solidària confirma que l’Audiència s’ha pronunciat de la mateixa manera respecte de diversos altres encausats per les protestes d’aquells dies.

Entrada 1047
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí