20220608
8 juny 2022

El Tribunal Suprem revisarà els indults atorgats als líders de l’1-O condemnats a presó

Vulneracions:El 22 de febrer la Sala del Contenciós del Tribunal Suprem havia inadmès tots els recursos interposats contra l’atorgament dels indults als líders de l’1-O condemnats a presó pel Consell de Ministres perquè entenia que els recurrents (PP, VOX, la presidenta de Ciudadanos Inés Arrimadas, l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo, i l’entitat espanyolista Convivencia Cívica Ciudadana), no estaven legitimats per qüestionar-los. Els recurrents havien recorregut la decisió del tribunal i la Sala canvia ara d’opinió i admet a tràmit els recursos, el que obra la porta a una eventual anul·lació. La decisió arriba després d’un canvi de majoria a la Sala on s’ha produït el relleu de la magistrada Ángeles Huet, membre de Jutges i Jutgesses per la Democràcia, que ha estat substituïda per la magistrada de perfil conservador Inés Huerta i ha votat a favor de revisar els indults amb els altres dos magistrats de perfil conservador Fernando Román i Wenceslao Olea.

Entrada 1058
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí