20201214
14 desembre 2020

El Tribunal Suprem ordena la repetició del judici pel cas Bateragune a l’Audiència Nacional

Vulneracions:Al juliol, el TS ja havia anul·lat la sentència del 2012 seguint les ordres del Tribunal Europeu de Drets Humans i la consegüent presentació de recursos de revisió interposats per Arnaldo Otegi i els altres cinc dirigents abertzales. El TEDH va considerar que en el judici pel cas Bateragune es va vulnerar el dret dels acusats a un judici just per falta d’imparcialitat de la magistrada de l’Audiència Nacional (amb comentaris fets durant el judici) que els va condemnar a penes de presó que ja havien complert. Els afectats presenten un recurs d’empara al TC al·legant que les penes imposades en el seu moment als demandants (presó i inhabilitació especial) ja han estat complertes.

Entrada 850
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí