20201215
15 desembre 2020

El Tribunal General de la Unió Europea avala la decisió del Parlament Europeu de retirar l’escó a Junqueras

Vulneracions:El líder d’ERC havia recorregut la decisió de l’Eurocambra de retirar-li l’escó en aplicació de la decisió del Tribunal Suprem de considerar-lo inhabilitat per la condemna de la causa de l’1-O tot i que la sentència s’havia dictat mentre era eurodiputat i sense demanar que se li aixequés la immunitat. El Tribunal General inadmet el recurs perquè considera que el Parlament Europeu no té competència per controlar la decisió de les autoritats espanyoles. El Tribunal General també desestimarà tres altres recursos presentats per Oriol Junqueras contra decisions del Parlament de no protegir-li la immunitat i de substituir-lo per Jordi Solé. Junqueras recorrerà totes aquestes decisions davant el Tribunal de Justícia de la UE. Al desembre de 2022, el Tribunal de Justícia de la UE desestima el recurs de cassació contra aquesta decisió.

Entrada 852
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí