20220531
31 maig 2022

El Tribunal Suprem confirma l’absolució de Tamara Carrasco

Vulneracions:El Tribunal Suprem desestima el recurs de la Fiscalia que recorria contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que ja absolia l’activista dels CDR Tamara Carrasco pel delicte d’incitació als desordres públics. Tamara Carrasco ja havia estat absolta en primera instància. És poc habitual que la Fiscalia recorri una sentència absolutòria ja confirmada en apel·lació. El primer ponent, el magistrat Ángel Hurtado, pretenia condemnar Carrasco i al quedar-se en minoria, el ponent ha estat Javier Hernández. El president de la Sala Manuel Marchena, Antonio del Moral, Julián Sánchez Melgar, Pablo Llarena i Vicente Magro voten en contra de l’absolució. La sentència inclou un vot particular del magistrat Ángel Luis Hurtado Adrián, al qual s’hi adhereixen Marchena, Sánchez Melgar, del Moral i Magro Servet. El vot particular entén que s’hauria d’haver estimat el recurs del Ministeri Fiscal i que Carrasco hauria d’haver estat condemnada pel delicte d’incitació als desordres públics. Al juliol de 2023, Tamara Carrasco presenta demanda de responsabilitat patrimonial de l’Estat pel temps que va passar confinada al terme municipal de Viladecans per ordres de l’Audiència Nacional.

Entrada 1055
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí