20220526
26 maig 2022

La Fiscalia demana tres anys i mig de presó per a en Carles de Sants, un dels detinguts durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél

Vulneracions:La Fiscalia demana aquesta pena i una ordre d’allunyament de dos-cents metres, durant dos anys, de la comissaria de Via Laietana pel delicte de desordres públics. En Carles de Sants va ser detingut el 20 de febrer de 2021 a la plaça Universitat quan tornava d’una de les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél. L’acusen d’haver format barricades a la Via Laietana, malgrat que ell assegura que el dia de la manifestació no va arribar-hi. Després de la seva detenció i de passar una nit a la comissaria de les Corts, es va decretar presó provisional contra ell al considerar que hi havia risc de reiteració delictiva, però pocs dies després se’l va deixar en llibertat. La jutgessa que dicta presó provisional contra en Carles de Sants, María Pilar Rovira del Canto, és la mateixa que va autoritzar una manifestació de la Falange contra la consulta d’Arenys de Munt i va ordenar l’escorcoll de Can Vies. El judici es celebrarà el 16 de maig a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Entrada 1053
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí