20231026
26 octubre 2023

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya imposa el 25% de castellà definitivament a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar

Vulneracions:Al 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia imposat com a mesura cautelar el 25% de castellà a l’escola el Turó del Drac de Canet de Mar arran d’un recurs dels pares del centre. La sentència considera que la presència de la llengua castellana al centre no pot considerar-se “adequada” i que cal adoptar les “mesures idònies” per a garantir el dret de l’alumna a rebre l’ensenyament en castellà. A més, considera que el cas pot ser resolt sense el plantejament d’una qüestió d’inconstitucionalitat al tractar-se d’una situació individual. Tanmateix, el Tribunal Constitucional encara no s’ha pronunciat sobre la qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel mateix TSJC, al considerar que la legislació aprovada per la Generalitat de Catalunya respecte del català com a llengua vehicular i el castellà com a llengua curricular impossibilitava l’execució de la sentència de 2020 que imposava el 25% de català als centres educatius de Catalunya.

Entrada
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí