20231102
2 novembre 2023

Operació Judes: l’Audiència Nacional confirma la conclusió del sumari dictada per García-Castellón

Vulneracions:A l’abril de 2023, el jutge instructor de l’Operació Judes, del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional havia dictat interlocutòria de conclusió de sumari. García-Castellón fa aquesta interlocutòria després que ja havia intentat cloure’l a l’octubre de 2022. Tanmateix, l’Audiència Nacional n’havia ordenat la prorroga. Ara, l’Audiència Nacional confirma la conclusió del sumari i confirma l’obertura de judici oral per als processats. El col·lectiu Alerta Solidària denuncia que les diligències no han estat lliurades al complet. A més, asseguren que se’ls hi ha rebutjat les peticions que van fer arran del fet que donessin accés a les diligències, perquè es va considerar que no són pertinents i podran ser ateses durant el judici. El dia 15 d’abril de 2024, s’havia de celebrar una vista però s’avança al dia 1, però s’acaba suspenent i s’haurà de repetir. Les defenses reclamen accés a tota la informació de la causa, l’anul·lació del procediment per diverses vulneracions de drets fonamentals i la suspensió del judici per la imminent aprovació de la Llei d’Amnistia. 

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí