20211028
28 octubre 2021

El Tribunal Constitucional belga conclou que el delicte d’ofenses contra el Rei és inconstitucional

Vulneracions:La resolució es produeix arran d’una pregunta emesa pel Tribunal d’Apel·lació de Gant, que s’ha de pronunciar sobre l’extradició del raper Valtònyc, on preguntava si el delicte vulnerava el dret a la llibertat d’expressió. El Tribunal Constitucional belga sentencia que el delicte que tipifica les ofenses contra el Rei expressades públicament sí que vulnera el dret a la llibertat d’expressió. El Tribunal considera que el delicte i la pena de presó que comporta preveuen una protecció del Rei més extensa que a la d’altres persones, cosa que no respon a cap necessitat social imperiosa i és desproporcionada respecte de l’objectiu de protegir al Rei. El 23 de novembre, el Tribunal d’Apel·lació de Gant comunica, després d’una vista, que resoldrà sobre l’extradició del raper el 28 de desembre.

Entrada 987
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí