20181025
25 octubre 2018

El Suprem confirma la conclusió del sumari dictada per Llarena i declara obert el judici oral contra els líders de l’1-O

Vulneracions:La Sala del Tribunal Suprem que jutjarà la causa contra els líders de l’1 d’octubre confirma la conclusió del sumari dictada per Pablo Llarena, tal i com demanaven la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació popular (VOX). La majoria de les defenses demanaven que es revoqués la conclusió de sumari per dur a terme més diligències. La Sala també declara obert el judici oral per rebel·lió contra l’exvicepresident Oriol Junqueras, contra els exconsellers del Govern Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, contra l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, contra l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i contra el president d’Òmnium Jordi Cuixart; per desobediència contra els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, contra els exmembres de la Mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet i contra l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP Mireia Boya; i per malversació de fons públics contra Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Rull i Bassa. Tots ells presenten escrits de “declinatòria de jurisdicció”, és a dir, al·leguen que no es pot celebrar el judici perquè el Tribunal Suprem no és competent.

Entrada 526
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí