20181102
2 novembre 2018

La Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat presenten els seus escrits d’acusació en la causa contra els líders de l’1 d’octubre

Vulneracions:La Fiscalia demana 25 anys de presó per l’exvicepresident Oriol Junqueras i 16 anys de presó pels exconsellers Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa per un delicte de rebel·lió agreujat, per malversació i 17 anys de presó per l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i pel president d’Òmnium Jordi Cuixart per un delicte de rebel·lió ja que els considera “caps” de la rebel·lió. També demana la mateixa pena d’inhabilitació absoluta. Per als exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila demana una pena de 6 anys de presó i 16 d’inhabilitació absoluta per un delicte de malversació i per als exmembres de la Mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Josep Nuet i l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP Mireia Boya demana una pena d’un any i 8 mesos d’inhabilitació i multa de 10 mesos per un delicte de desobediència. Per la seva banda, l’Advocacia de l’Estat qualifica els fets com un delicte de sedició enlloc de rebel·lió, pel que demana 12 anys de presó per Junqueras, 11 per Forn, Turull, Romeva, Rull i Bassa, 10 per Forcadell i 8 per Cuixart i Sànchez. També presenta escrit d’acusació VOX com acusació popular que demana un total de 700 anys de presó per als encausats.

Entrada 529
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí