20200113
13 gener 2020

El Parlament Europeu anuncia oficialment que Puigdemont i Comín són eurodiputats

Vulneracions:En l’obertura del primer ple de l’any, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, anuncia oficialment que es reconeix la condició d’eurodiputats a Carles Puigdemont i Antoni Comín. L’anunci es fa amb la presència dels dos exiliats a la Cambra. Per tal d’esdevenir eurodiputats, han renunciat al seu escó al Parlament de Catalunya. Tres dies més tard, encara durant la mateixa sessió, Sassoli anunciarà la sol·licitud del magistrat del Tribunal Suprem instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, per aixecar-los la immunitat, i s’iniciarà el procediment a la Comissió d’Afers Legals de la Cambra. El diputat búlgar d’extrema dreta Angel Dzhambazki, del mateix grup que VOX i que havia participat en un acte contra l’independentisme al Parlament Europeu amb aquest partit, és designat ponent dels informes.

Entrada 752
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí