20200115
15 gener 2020

El TC avala la presó preventiva de Sànchez, Forcadell, Romeva, Rull i Turull

Vulneracions:El Constitucional desestima els recursos de Jordi Sànchez i Carme Forcadell (15 de gener), Raül Romeva (13 de febrer) i Jordi Turull i Josep Rull (25 de febrer) contra la presó preventiva acordada pel magistratt Pablo Llarena en el marc de la causa contra els líders de l’1-O. Han passat gairebé 2 anys des de la presentació dels recursos i els presos ja no es troben en presó preventiva, pel que se’ls ha impedit qüestionar-la al TEDH durant la seva vigència. En el cas de Sànchez, Romeva, Rull i Turull (tots ells diputats del Parlament el març de 2018) i tal i com ja havia passat en el cas de Junqueras, tres magistrats del TC (Fernando Valdés, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer) emeten un vot particular: consideren que la restricció al dret de representació política que va suposar la presó preventiva no estava justificada, especialment en el cas de Turull, que va ser empresonat enmig de la celebració del seu ple d’investidura com a president de la Generalitat. El TC també desestima el recurs presentat per Sànchez contra la decisió de Llarena de no atorgar-li un permís penitenciari per acudir al ple d’investidura que havia de tenir lloc el 12 de març de 2018.

Entrada 753
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí