20200110
10 gener 2020

Llarena reconeix ara que Puigdemont i Comín són eurodiputats i demana el suplicatori

Vulneracions:El magistrat instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, resol el recurs que Carles Puigdemont i Antoni Comín havien presentat contra les noves euroordres admetent que, en aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE de 19 de desembre, són eurodiputats i no es poden executar les euroordres sense aixecar-los la immunitat. Així, demana als tribunals belgues que suspenguin el procediment d’extradició (tot i que aquests ja ho havien fet) i demana el suplicatori al Parlament Europeu. No obstant això, es nega a retirar les ordres nacionals de detenció i especifica que la detenció i l’empresonament a Espanya no requereixen de l’aixecament de la immunitat. Comín i Puigdemont recorren la decisió i qüestionen la competència del Tribunal Suprem per jutjar-los ara que han perdut la condició d’aforats per no ser membres del Parlament de Catalunya.

Entrada 751
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí