20200109
9 gener 2020

El Suprem manté Junqueras a la presó, no demana el suplicatori i l’inhabilita com a eurodiputat

Vulneracions:La Sala Penal del Tribunal Suprem resol sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE de 19 de desembre emesa en resposta a una qüestió prejudicial del Tribunal Suprem, i que estableix que Oriol Junqueras és eurodiputat i gaudeix d’immunitat des de la proclamació dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu. El tribunal considera, d’una banda, que no li cal demanar el suplicatori al Parlament Europeu per condemnar Junqueras tot i que, segons la sentència del TJUE, aquest gaudia d’immunitat. Per tant, descarta anul·lar la sentència del Suprem. Per altra banda, considera que, com que ja està condemnat, se l’ha d’inhabilitar com a eurodiputat i no ha de ser posat en llibertat. D’aquesta manera, s’alinia amb la Fiscalia i descarta la petició de l’Advocacia de l’Estat d’autoritzar-lo a sortir de la presó per prendre possessió i demanar el suplicatori. Junqueras recorrerà la decisió davant el Tribunal Constitucional.

Entrada 749
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí