20200115
15 gener 2020

El TC inadmet el recurs de JxCat contra l’empresonament de Turull quan era el candidat a la presidència de la Generalitat

Vulneracions:El Tribunal Constitucional inadmet finalment el recurs que Carles Puigdemont, Jordi Turull, Jordi Sànchez i la resta de diputats de JxCat al Parlament havien presentat contra la decisió de Pablo Llarena d’empresonar Turull el 23 de març de 2018 coincidint amb la seva investidura com a president de la Generalitat. JxCat entén que es tracta d’una vulneració del dret a la participació política. La decisió del Tribunal sobre un dels responsables de l’1-O arriba gairebé dos anys després d’aquell ple i quan Turull ja ha estat condemnat pel Suprem i malgrat que el recurs havia estat inicialment admès a tràmit, de manera que es va impedir que el TEDH analitzés la qüestió de la presó preventiva.

Entrada 754
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí