20230228
28 febrer 2023

El País revela els ‘Whatsapps’ de la Kitchen contra l’independentisme

Vulneracions:Els ‘Whatsapps’ que revela el diari El País eren entre dues de les persones que han estat investigades en el cas Kitchen: Francisco Martínez, exsecretari d’Estat de Seguretat, i Eugenio Pino, l’exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policía Nacional. El País publica “whatsapps” que tracten sobre que es fes molt “soroll” sobre els escorcolls de la família Pujol; sobre una possible existència d’un compte a Suïssa de CDC que ja estava tancat; Victoria Álvarez, l’examant de Jordi Pujol Ferrusola… També, diuen que cal moure el tema d’un desallotjament d’okupes a Barcelona, sobretot el fet que Trias en pagava el lloguer quan era alcalde. En una entrevista, Francisco Martínez ja havia assegurat, entre d’altres coses, que entre finals de 2012 i principis de 2013 existia una estratègia per a frenar qualsevol amenaça de greus delictes contra l’ordre constitucional i aquesta amenaça, l’independentisme, va passar a ser de primera magnitud. L’Operació Kitchen va ser una operació duta a terme per part del Ministeri de l’Interior espanyol, dirigit aleshores per Jorge Fernández Díaz, que també és a la causa, amb la finalitat d’espiar i d’obtenir informació sobre Luís Bárcenas i ocultar proves del finançament il·legal del partit. L’operatiu s’hauria dut a terme entre, almenys, 2013 i 2015. El jutge del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón (el mateix de l’Operació Judes i Tamara Carrasco, entre d’altres) ha estat investigant el cas. Villarejo també és a la causa. Els missatges, d’entre 2015-2019, formen part de missatges que han estat incorporats al sumari.

Entrada 1151
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí