20230222
22 febrer 2023

L’Audiència Provincial de Barcelona condemna a presó a cinc dels set independentistes que van participar en la mobilització per la investidura fallida de Puigdemont

Vulneracions:Els acusats van participar a la manifestació que es va dur a terme a la Ciutadella el 30 de gener de 2018 per la investidura de Carles Puigdemont. La sentència els condemna pel delicte d’atemptat contra l’autoritat a penes d’entre cinc mesos i un any de presó. Un dels altres acusats queda absolt. Finalment, a Josant se li va anul·lar el judici i el seu cas es troba al jutjat d’instrucció. La sentència considera que els condemnats van atacar els agents que estaven reduint a un manifestant i un altre es va encarar de forma violenta i repetida a les forces policials, però no consta que agredís a cap agent. A més, també atribueixen a dos manifestants haver empès amb una pancarta el cordó policial que bloquejava un accés a la Ciutadella i assegura que dos més van empènyer la línia policial. No se’ls condemna, com va demanar Fiscalia, ni pel delicte de lesions lleus ni pel de desordres públics.

Entrada 1149
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí