20230515
15 maig 2023

El Comitè de Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides condemna Espanya per violar els drets polítics de Carles Puigdemont

Vulneracions:Carles Puigdemont havia presentat una demanda al Comitè de Drets Humans de l’ONU al·legant la vulneració dels seus drets polítics, d’acord amb l’article 25 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics. La demanda es va presentar, en part, per la suspensió de les seves funcions, arran del seu processament per rebel·lió per part del magistrat instructor a la causa contra els líders de l’1-O. Respecte d’aquesta al·legació, el Comitè considera que “una aplicació del dret intern que resulti automàticament en la suspensió de funcions d’oficials electes, per presumptes delictes sobre la base de fets públics i pacífics, amb anterioritat a l’existència d’una condemna, preclou una anàlisi individualitzat de la proporcionalitat de la mesura, i no pot considerar-se que compleixi amb els requisits de raonabilitat i objectivitat exigits”. Tanmateix, el Comitè no troba violació de l’article 25 respecte de l’impediment de la seva investidura pel fet que se va exigir-se’n la presència física de Puigdemont.

Entrada 1171
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí